Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 27 september 2012

Fd överåklagare Sven-Erik Alhem ljuger i media

I ÖP publicerades idag ett debattinlägg från rovdjursföreningen & djurskyddet sverige, man går hårt åt hela jägarkåren i trafikeftersöksfrågan. Att en mindre grupp eftersöksjägare av de 6000 ekipage som finns tillgängliga valt att avsäga sig dessa uppdrag i protest mot den passiva rovdjurspolitik som förs beskrivs i debattartikeln med orden:
Samtidigt finns det jägare som, på initiativ av yrkesjägaren Thomas Ekberg och den så kallade Svenljungagruppen, vägrar utföra efter­sök av trafikskadade djur på flera håll i landet.
Detta trots att Jägareförbundet har ett uppdrag att tillhandahålla välutbildade eftersöksekipage. Något som ingår i det så kallade allmänna uppdraget och som förbundet årligen får runt 50 miljoner för ur viltvårdsfonden. Men detta fungerar i dagsläget inte som det är tänkt i hela lande
Sedan föreslås att eftersök istället skall utföras av länsstyrelsen:
 För att komma ifrån denna situation, stoppa detta djurplågeri och för att uppnå nödvändig kvalitet på eftersöksverksamheten, måste eftersök vid trafikviltolyckor bli ett ansvar för myndigheter, både finansiellt och operativt. Länsstyrelserna och dess fältpersonal ligger närmast till hands för uppgiften.
Varför insändarskribenterna, varav en är jurist, inte känner till att det redan nu är Polisen som har ansvaret för viltolyckor är för mig en gåta (se t.ex. RPSFS 2010:6). Eller rättare sagt, det är en medveten dimridå man sprider för att försöka förändra debattklimatet till vargens fördel. För det är trots allt i en vargdebattskontext denna smutskastning av jägarkåren i allmänhet och Svenska Jägareförbundet i synnerhet skall ses..

Twitter tillfrågades Sven-Erik Alhem om faktafelen i debattartikeln:
För den som inte orkar klicka upp bilden för att kunna läsa så kan jag avslöja att Sven Erik Alhem erkänner att det blev fel i artikeln. Men kommer detta att rättas till? Kommer en officiell dementi att publiceras? Jag tror knappast det! För det skulle förstöra poängen med hela inlägget, å andra sidan har man redan fått ut sitt budskap och en dementi skulle inte allmänheten uppfatta.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar