Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 13 december 2010

Nya siktet invigt



Jag har det senaste året arbetat med att ge min 6,5-a en rejäl ansiktslyftning. Det senaste jag gjorde var att skaffa ett nytt sikte till bössan. Det blev en Nightforce 5,5-22x56 Varmint från 1997. Stor, tung och skojig. Bössan ser ut som ett monster med kikaren monterad. Jag har testat den lite grann, började med att skjuta in den på ca 180 meters håll. Men kom sedan på att jag nog borde skjuta in den på 100 m och nolla rattarna där med den ammo jag kommer att skjuta mest med. Nu blev det inte så, den nollades på 80 m istället. Sedan tog jag reda på hur många klick som behövdes för att min varmintammo skulle gå 3 cm över riktpunkten (= inskjuten på 180 m).

Varmintammon har jag hunnit testa lite granna under helgen. Jag har fällt två skator med den, den ena var 100 m bort och den andra sisådär 75 m bort. I princip exploderar de. Kulorna expanderar mycket snabbt. Det skall bli intressant att få korn på en räv med den ammon i bössan....

Kanske blir det läge för det någon av de kommande kvällarna. Månen växer, vädret verkar bli klart. Skaren ligger.... Optimalt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar