Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

torsdag 25 april 2013

Recension: Skogsfågeljakt med stående fågelhund

Settern ger träget ut böcker om jakt och fiske. Härom månaden kom Helen Westerlunds trevliga bok Skogsfågeljakt med stående fågelhund. Boken är på 160 sidor och till skillnad från det mesta som ges ut i Sverige faktiskt tryckt i Sverige, närmare bestämt på Bulls graphics i Halmstad (som jag också använt någon gång).

Det är en grundläggande bok, men den är lite svår för jag tycker inte att den har ett naturligt flyt trots att den är välskriven och informativ. Men om man istället väljer att betrakta den som en uppslagsbok så klarnar det hela. Som uppslagsbok med något hundratal beskrivande underrubriker sorterade under 16 huvudrubriker och ett bra index fungerar boken väl. Där finns information om allt ifrån valpens första tid, dressyr, skador, foder till utrustning för jakt, artdata om skogshöns och skogens biotoper. Boken greppar alltså över väldigt mycket, vissa delar blir naturligtvis mer djuplodande beskrivna än andra. Genomgående är texten tämligen väl genomarbetad och bildvalet bra, men som sagt det är en bok att bläddra i och läsa där man finner sig lockad, inte en bok att sträckläsa.

Boken är ett bra komplement till Anders Landins Från valp till färdig fågelhund. Och för mig är den ytterst välkommen då jag om några veckor får hem en kh vorsteh valp! Som självklart skall användas som stående fågelhund och apportör.

Skogsfågeljakt med stående fågelhund kan t.ex. köpas på Jakt & fiskeklubben för 229 kr, Bokus för 259 kr,  Ord & Bok för 255 kr, AdLibris för 261 kr, Ginza för 249 kr, Bokextra 252 kr,:

Bokens innehållsförteckning och första sidor hittar ni HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar