Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

måndag 12 november 2012

Min nya jaktmark

I lördags for jag till den nya marken jag fått tillgång till. Det är ca 200 ha i ett skift som löper i nord-sydlig riktning. Som bredast ca 600 m och som smalast 200 m.

Området har inga hyggen yngre än 25 år, mest är där uppvuxen tallskog, vilket är ovanligt i dessa trakter. Rätt bergigt och kuperat är det och bara några ynka hektar inägor. I området ligger en försurad liten sjö om sisådär 5 ha. Det känns som ypperliga älgmarker, inte minst som det i den stora tallskogen finns mängder med låga betningsbara tallar samt mossar med låga tallar. Älgtilldelningen i år var kalv, jakten bedrivs som avlysningsjakt. Tycker att delar av marken skulle vara lämpliga dagplatser för vildsvin, men det märker jag väl framöver.

Ägaren jagar ytterst sporadiskt så jag disponerar i princip marken själv. Tyvärr verkar det som om ägaren inte vill att jag skall plocka med gäster, det får jag ju ställa upp på eftersom avgiften är noll och intet. Jag får behålla det jag skjuter, förutom älg vilket skall delas med ägaren. Ett helt OK deal för min del. Jag har en dryg mil att köra för att komma till marken.

Allt detta känns väldigt bra. Enda saken att ge akt på är att det rör sig mer allmänhet på denna mark än på min hemmamark. Detta beror på att marken ligger nära ett riksintresse för friluftslivet.

Nästa projekt blir att försöka komma åt jakten på 50 ha (en 1/8 del) av en ö i Bohusläns skärgård. Vi får se hur det går med den planen...

2 kommentarer:

  1. Tillägg, ett upptag med kort drev blev det när jag jagade på nya marken nu i lördags. Skulle gissa att det var en älg som drog iväg så Missan inte kunde hänga med men jag vet inte då jag stod inne i en tätning när Missan började skalla.

    SvaraRadera
  2. Kull med ny jaktmark, bara att gratulera till den då det är svårt att få bra marker då man har hund

    SvaraRadera