Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

tisdag 28 februari 2012

Vildsvinsjakt med pil och båge...

...ägnade sig en 42 årig snubbe från Smålandsstenar åt. Det gick mindre bra då han blev påkommen av jakträttsinnehavaren och polisanmäld. Hoppas han åker dit ordentligt.

Saxat i HP:
En 42-årig man är misstänkt för brott mot jaktlagstiftningen sedan han har blivit ertappad med att jaga vildsvin med pil och båge.

Något som är förbjudet i Sverige, men kan bli tillåtet mot rådjur i slutet av året.

Det var jakträttsinnehavaren i trakten av Långaryd som gjorde upptäckten den 14 februari sedan han hade fattat misstankar mot en bil som han tyckte var ”konstig”.

Han blev nyfiken och påträffade en man – en 42-åring från Smålandsstenar.

– När jakträttsinnehavaren konfronterade mannen erkände han att han hade varit ute för att jaga vildsvin, säger kriminalkommissarie Magnus Gedda vid Hyltepolisen som utreder fallet.

42-åringen hade gjort i ordning en skjutplats och röjt skottfält till en åtel.

I arsenalen fanns ett antal pilar med så kallad jaktspets, ett slags krysspetsar med eggar. På platsen låg också kniv och kamoflagekläder.

– Han erkänner att han har varit i området för att jaga viltsvin. Han sade att han trodde att man fick jaga med pil och båge, fortsätter Gedda.

Jakt med pilbåge är förbjudet i Sverige, men tillåtet i andra länder som Danmark, Finland och på Åland. Svenska Bågjaktsförbundet, vars medlemmar jagar utomlands, har lämnat in en ansökan om att det ska bli lagligt också i Sverige.

Frågan är sedan länge under beredning på Naturvårdsverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar