Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 9 december 2011

Mordhot är aldrig OK!

Jag har tidigare skrivit om att jägarna ofta hängs ut som syndabockar när en vargförespråkare får problem. Nyheten når då till och med riksmedia. Nu har två vargmotståndare i Älvdalen blivit hotade med följande ord per telefon:
– Jag ska skjuta dig (Sven-Olov Åsberg, min anm) med vänster bösspipa och Nils Björklund med höger pipa,
Händelsen beskrivs i dt, men frågan är väl om den ens når in bland riksmedias notiser. Bakgrunden till hotet är detta:
Enligt vad Nils Björklund berättar ringde en för Åsberg helt okänd person till honom för att diskutera vargfrågan. Sven-Olov Åsberg är mannen som gjort sig känd för sin motion om att Älvdalens kommun ska vara en vargfri kommun. En motion som antogs av fullmäktige så sent som i mars i år,
Ibland hör man från djurrättshåll argumentet att hot och "utomparlamentariska aktioner" är OK så länge målet (djurens väl) nås och inga människor kommer till fysisk skada. Men var går gränsen? Hur långt är djurrättsaktivisterna villiga att gå? Vad händer om det kommer in psykiskt instabila personer i verksamheten. Personer som kanske börjar gå över gränsen och faktiskt ta till våld, som ett led i dem sanktionerade "utomparlamentariska aktionerna"?

Gränsen är sedan länge överskriden från den extrema djurrättssidan vilket inte minst det faktum att rättssystemet bedömt att den i Göteborg (för grova hot) åtalade 21 åriga djurrättsaktivisten skall genomgå en stor sinnesundersökning. Det tar man bara till om man misstänker att någon har seriösa problem.

Av detta är det lätt att dra den självklara slutsatsen: hot om, eller utövande av våld är aldrig OK!

Tillägg 10/12 på samma tema: en lokal MP politiker dödshotade en tjänsteman från trafikkontoret i samband med fällningen av "tv-eken". Hot är aldrig OK för att få sin politiska vilja igenom, varför respekteras inte det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar