Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

fredag 21 januari 2011

EU, hot och mediabrus

I studio 1 igår intervjuades Andreas Carlgren och en representant för EUkommissionär Potocnik. EU kommer av allt att döma ställa Sverige inför rätta till följd av jakten. När vi ändå är inne på radiokan jag rekommendera alla att lyssna på BBCs intervju av Fredrik Widemo (Svenska Jägareförbundet). Veronica Ekström (MP) argumenterar i en lång debattartikel i SvD för att Sverige skall fällas i frågan, en väldigt onyanserad debattartikel som jag ser det.

Jag vet inte hur ofta Strömstads Tidning kommer ut, men igår publicerades en artikel om vargjakten i området. Dels beskrevs jakten och dels lyftes en motaktion fram. Motaktionen verkar ha gått ut på att skrämma bort varg från ett område i vilket jakt planerades. Aktivisterna förfaller komma från Norge, de uppges ha fällt trän och tjuvfiskat i anslutning till sitt läger. Uppgifter om att jägare utsatts för hot fortsätter att dyka upp bland nyheterna, dock på ganska undangömda platser. Om media väljer att rota i det så kommer man att hitta mycket att rapportera om, men det verkar inte vara den stora nyheten just nu...

Det mediala bruset handlar framför allt om vargjakt just nu, men i t.ex. Värmlands Folkblad tas andra nyheter upp. I Östmark har ett jaktlag anmälts för att ha skjutit mer älg än licensen tillät dessutom på grannmarken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar