Med en vorsteh och ett fullt vapenskåp är man glad alla veckans dagar!

onsdag 12 januari 2011

3 dagar kvar

Tre dagar kvar till vargjakten och de spridda åsikterna får fortsatt täckning i media. Jag hade kanske trott att Carlgrens utspel från i måndags skulle alstra artiklar även idag men det verkar inte så. Möjligen kan man se SvDs artikel om att EU kommissionen höjer tonläget som en sådan uppföljning trots att den inte är det. Sverige kommer antagligen att utredas och åtalas för överträdelse mot EUs miljölagstiftning. Lustigt att det skulle vara på just området vargjakt som Sverige, som brukar vara "bäst i klassen", hamnar inför rätta. Jag skulle gärna se statistik på vilka länder som åtalats av EU kommissionen tidigare, misstänker att Sverige är så laglydigt att vi hamnar lågt i den statistiken...

politikerbloggen kan man läsa att TV4:s mentometerundersökning av inställning till vargjakt till sisådär 1500 personer resulterade i att 44% för, 40% emot och 16% vet ej. Det säger egentligen ingenting för det baseras på vilka iPhoneanvändare som har lagt in den app-en, det är med andra ord inte ett statistiskt urval av befolkningen. Men att de flesta har en åsikt om vargjakten visar i alla fall undersökningen, det är också något som Västerbottens Folkblad skriver om. De nämner att det förekommit hot mot journalister, vilket även Svensk Jakt rapporterat om. Vilket är fullständigt oacceptabelt och ett hot mot en av demokratins hörnstenar, jag förutsätter att polisen utreder dessa hot lika minutiöst som man brukar utreda grova jaktbrott! VF nämner även att det kommer att ske störningsaktioner. Borlängerapparen Follow him to the the end of the desert berättar i Dalarnas Tidning om hur det skall gå till:

Hur ska aktionen gå till?

- Genom att vi sätter på oss vinterutstyrsel och beger oss ut för att störa jakten på riktigt, men hur tänker jag inte säga.


SVT-debatt har jägareförbundets ordförande Torsten Mörner skrivit ett debattinlägg. Han försöker hålla ett sakligt tonläge, men ibland tror jag att han genom sitt näst intill akademiska sätt att skriva dels retar upp folk och ibland skjuter över målet. Det är en konst att tala till bönder på bönders språk och lärde på latin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar